Koreaanse Jindo ras

of volg ons op facebook

New Litter planned in 2019 check out our puppy's page

Or visit our facebookpage

The Jindo Kai


De jindo, een medium groot ras, is  inheems aan Jindo eiland, Korea.

Jindo eiland is gesitueerd in het Zuid-Westen van Zuid-Korea.


De Jindo heeft reeds eeuwen gebruikt geweest om te jagen en de puurheid van het ras is intact gebleven door het behoud en de bescherming van de Jindo eiland autoriteiten.


Op 3 mei 1938 werd de Jindo uitgeroepen als “National Monument nummer 53” onder de “De wet ter bescherming van de Nationale Monumenten van Korea” Als ras stierf de Jindo bijna uit tijdens de Koreaanse oorlog en tegen februari 1952 was het op de rand van uitsterven. Rond die tijd bezocht President Lee Seunug Man Jindo eiland met het oog op de bouw van een nieuw militair trainingskamp. Terwijl hij op Jindo eiland was, hoorde hij van de achteruitgaande populatie van de Jindo-Kae en beval dat een zware inspanning moest gedaan worden om het ras te beschermen. Hij gaf de autoriteiten van Jindo-eiland een subsidie van 5 miljoen Won, dit moest beheerd worden door het ministerie van onderwijs, om het ras te redden en terug op te bouwen.


De bescherming van het ras blijft tot op de huidige dag van kracht. In November 1999 is het Jindo Hond Instituut opgericht.

Dit is een fok en onderzoekscentrum toegespitst op de continuïteit van de zuiverheid en het algemeen behoud van de Jindo als ras.


De Jindo is ondertussen erkend door het FCI (334) en geregistreerd op The Kennel Club Import Register.

De eerste Jindo werd in de GB geïmporteerd op 2002


De Honden werden vanuit het Jindo Hond Fok Centrum gestuurd met de intentie van het zeldzame ras ook elders bekend te maken en een populatie te hebben. Deze Jindo’s waren de eerste die officieel uitgestuurd werden van Jindo eiland naar ergens anders in de wereld.


Het was en is nog steeds noodzakelijk voor het Fok-centrum dat de Jindo’s die worden uitgestuurd enkel 100% raszuiver zijn.

Om hiervan zeker te zijn moet de stamboom afgestempeld zijn door de Magistraat van Jindo eiland.


Elke ras zuivere Jindo kan steeds herleid worden naar zijn afgestempelde stamboom of de afgestempelde stambomen van zijn voorouders

.


Copyright  I am legend 2016 all rights reserved